Bloggsurfa-Allt om Bloggande

Lär dig allt om Framgångsrikt bloggande!

Skaffa en gratisblogg

leave a comment

Du har säkert märkt hur de största bloggarna i Sverige har en egen domän för ändamålet, exempelvis blondinbella.se. Men om du är en nybörjare när det kommer till bloggande, eller kanske bara vill ha ett eget ställe på nätet där du kan skriva av dig då och då, så kanske du faktiskt inte behöver en egen domän. Som du säkert känner till, så finns det nämligen mängder av bra ställen online där du kan skaffa en gratisblogg på bara några minuter. En gratisblogg kostar dig varken något i form av domänavgifter eller lagring av dina filer – allt sådant bjuder bloggportalen på mot att de till exempel får visa lite reklam på din blogg ibland. Här är tre bra portaler för gratisbloggar att kolla in:

Gratisblogg på BloggSE

BloggSE har förmodligen den vanligaste gratisplattformen för unga bloggare som gillar att skriva om mode och vardag. Att registrera sig är snabbt och enkelt, och du är igång på ett kick. Att ändra och skräddarsy designen på din gratisblogg är ibland inte det lättaste, men om du bara vill ha någonstans att skriva så är blogg.se platsen för dig.

Blogga gratis med Blogspot

Blogspot, eller blogger, är en tjänst för gratisbloggar som drivs a Google. Här kan det kännas lite krångligare att starta igång en blogg än på t.ex. blogg.se, men i gengäld har du större frihet när det kommer till design och utformning. Många stora amerikanska bloggare använder gratisversionen av Blogspot just för att den har så många bra funktioner.

WordPress – bästa gratisbloggen?

WordPress är en bloggplattform som används av många företag och proffsbloggare. Om du funderar på att någon gång blogga på egen domän så kan vi definitivt rekommendera gratisvarianten (som du hittar på wordpress.com) så att du vänjer dig vid gränssnittet. Här har du ett nästan obegränsat antal teman att välja mellan, tillsammans med WordPress Plugin med vars hjälp du kan modifiera det mesta på din blogg.

Written by admin

June 19th, 2011 at 12:14 pm

Posted in

Leave a Reply