Bloggsurfa-Allt om Bloggande

Lär dig allt om Framgångsrikt bloggande!

Så kan du tjäna pengar på din blogg

leave a comment

Att tjäna pengar på sin blogg är drömmen för många bloggare och bloggerskor. Tänk dig att kunna livnära dig på att skriva om dina intressen och vad du gör på dagarna!

Faktum är dock att det är få som tjänar några större pengar på sina bloggar trots att de faktiskt har tillräckligt med besökare för att kunna göra det. Orsaken till detta är oftast att de använder fel annonsmodell för sin blogg. Många gånger visar de också annonser som är helt irrelevanta för besökarna, vilket resulterar i dålig konvertering och dåligt betalt. Här är tre metoder för att tjäna pengar på din blogg, vilken passar dig bäst?

Google AdSense

Google AdSense är ett annonsformat där du får betalt per klick som dina besökare gör på någon av de sponsrade länkar eller annonser som du låter Google visa på din blogg. Med hjälp av avancerad teknik “känner” Google vad din sida handlar om, och försöker visa så relevanta annonser som möjligt. Det här fungerar därför bäst om du har en nischad blogg som nästan bara handlar om ett enda ämne.

Affiliate

Att vara en affiliate innebär ofta färre konverteringar, men mer betalt per köpare. Kolla upp de stora affiliatenätverken Double, Tradedoubler, Adtraction och WordOn för att se om de kanske har annonsörer som passar din målgrupp. Om de inte har de så behöver du inte slösa tid på att prova – affiliate fungerar nästan enbart när annonserna är kopplade till målgruppen. Har du alltså en blogg om damunderkläder så ska du inte visa annonser för en bank: det kommer inte att ge dig en krona.

Sälja annonsplats direkt

Förmodligen det bästa sättet att tjäna pengar på sin blogg, men det kräver att du har många trogna besökare. Här räcker det inte med hundra unika besökare per dag – förmodligen vill ett företag se ungefär minst det tiodubbla innan de kan tänkas annonsera på din blogg. Betalt tar du antingen per klick (PPC) eller per tusen visningar (PPM).

Written by admin

June 19th, 2011 at 12:24 pm

Posted in

Leave a Reply