Bloggsurfa-Allt om Bloggande

Lär dig allt om Framgångsrikt bloggande!

Fem wordpress plugin till din blogg

leave a comment

WordPress är en fantastisk plattform som låter dig skapa både “vanliga”, statiska webbplatser såväl som avancerade och proffsiga bloggar. Det fina med WordPress är att du med hjälp av så kallade plugins kan modifiera den och skapa unika funktioner som är både sökmotorvänliga och besökarinriktade. Här är 5 bra WordPress plugin som du bör ha om du ska blogga på egen domän:

Akismet

Akismet är ett plugin som känner igen och filtrerar bort stora mängder kommentarsspam från din blogg. Visst går detta att göra själv, men när du har fått femtusen spamkommentarer (vilket tyvärr går ganska snabbt ibland) så kan det vara skönt att automatisera lite.

Contact Form 7

Med Contact Form 7 skapar du snabbt och enkelt ett snyggt kontaktformulär på din blogg, perfekt ifall du vill att sponsorer och annonsörer ska kunna kontakta dig snabbt. Dessutom slipper du lämna ut din e-postadress (risk för spam), och du kan även CAPTCHA-skydda dina formulär.

All in One SEO Pack

Den här “pluggen” ger dig möjligheten att sökmotoroptimera din blogg, vilket gör att den kan synas högre upp i Googles resultatlistor. Detta är värdefullt eftersom det kan ge din blogg fler besökare. Här ställer du snabbt och enkelt in saker som title och meta description (det som visas i Googles sökresultat) för varje inlägg.

Broken Link Checker

BLC scannar igenom alla länkar du har på bloggen och ser till att de leder någonstans. På så vis slipper dina besökare klicka på trasiga länkar som inte leder någonvart, vilket helt klart förbättrar upplevelsen och intrycket av din blogg. Dessutom är det bra ur sökmotorsynvinkel att ha så fungerande, färska och relevanta länkar som möjligt.

TinyMCE

TinyMCE är ett plugin som gör det enklare för dig att skriva och redigera dina texter. Vissa funktioner i WordPress kan råka försvinna om du växlar redigerarläge från visuellt till HTML eller vice versa. Detsamma gäller vissa teman som inte har stöd för exempelvis dubbla radbyten eller rubrikstorlekar. Med hjälp av TinyMCE kan du få din text som du vill ha den.

Written by admin

June 19th, 2011 at 12:40 pm

Posted in

Leave a Reply