Bloggsurfa-Allt om Bloggande

Lär dig allt om Framgångsrikt bloggande!

Blogga på egen domän

leave a comment

Som de allra flesta bloggare i Sverige så använder du förmodligen en gratistjänst när du bloggar. Om du bara bloggar för skojs skull, inte har särskilt många läsare, och kanske mest bara vill “skriva av dig” så fungerar denna lösning helt okej. Du får ju ett gratis litet krypin på nätet, och allt du gör i gengäld är att låta bloggportalen visa lite reklam på din sida.

Men handen på hjärtat, vore det inte roligare om det var du själv som tjänade pengar på den där reklamen? Vore det inte kul att kunna sälja reklamplats på din blogg, och rent utav tjäna lite pengar som affiliate och professionell bloggare?

Som du säkert har märkt så bloggar alla de största bloggerskorna och bloggarna på egna domäner. Isabella Löwengrip bloggar inte på blondinbella.blogg.se, och Kissies blogg har inte adressen kissies.blogspot.com – eller hur? Att blogga på en egen domän är riktigt enkelt, och faktiskt också ganska nödvändigt om du vill bli en stor och känd bloggare. Ofta kan du komma undan riktigt billigt också, och om din blogg är populär så har du snart tjänat in pengarna som du lagt ut. Så här skaffar du enkelt en blogg på egen domän:

Hitta ett bra webbhotell för din blogg

Alla filer (bilder du laddar upp, inlägg du sparar osv.) måste lagras någonstans för att kunna visas på nätet. Istället för att köpa en egen server (dyrt!) kan du enkelt registrerar dig på ett bra och billigt webbhotell som lagrar och visar dina filer åt dig.

Välj en passande, egen domän för din blogg

Vanligast är att man bara tar sin bloggadress från till exempel bloggSE och kollar ifall den är ledig om man tar bort just “.blogg” ur namnet. Om din blogg ligger på rosa-helikopter.blogg.se så är det alltså smart att kolla ifall rosa-helikopter.se är ledig. På så vis känner dina besökare igen sig även i framtiden. En domän kostar runt en hundring per år.

Börja blogga!

Bra webbhotell installerar en bloggplattform som WordPress åt dig med ett enda enkelt klick. Efter det är det bara att sätta igång och börja blogga på din egen domän!

Written by admin

June 19th, 2011 at 12:05 pm

Posted in

Leave a Reply