Bloggsurfa-Allt om Bloggande

Lär dig allt om Framgångsrikt bloggande!

Att skaffa besökare till bloggen

leave a comment

Oavsett vad folk säger, så bloggar de flesta för att andra ska läsa vad de har att säga. Att skaffa besökare till en helt ny blogg är inte alltid det lättaste, särskilt inte om du varken har skrivit en bok eller varit med i Expedition: Robinson. Här är några enkla knep som du kan använda för att få fler besökare på din blogg.

Skriv bra innehåll

Det här är garanterat det viktigaste tipset av alla. Om du skriver välformulerat och insiktsfullt om intressanta ämnen så kommer folk inte bara att komma tillbaka till din blogg: de kommer också att rekommendera den till andra. Det fina med sociala media är ju att de är just sociala och om någon tycker att din blogg förtjänar fler besökare, så kommer denna person också försöka sprida ryktet om den i sina nätverk. Om du å andra sidan skriver slarvigt och oengagerat om saker som intresserar och engagerar få besökare, så kommer din blogg aldrig att bli särskilt stor.

Var social

Nästan lika viktigt som att skriva bra. Besök andra bloggare, läs vad de har att skriva, och kommentera insiktsfullt. Om du kommenterar smart och trevligt så kommer det garanterat att leda till fler besökare på sikt, och förutom en bra länk så ser folk att du är någon som är både engagerad och kunnig inom ditt ämne. Genom att vara social kan du helt enkelt göra dig ett namn, och på nätet går det mycket snabbare än i verkligheten.

Var kontroversiell

Det här är ett knep som många, bland annat Schulman, har använt sig flitigt av. Genom att vara kontroversiell så ger man folk chansen att prata om en, och ju mer “buzz” du skapar desto fler besökare får din blogg. Det här är dock en mycket fin balansgång, och frågan är om det är värt tusen besökare om dagen ifall 990 av dem hatar dig. Använd med försiktighet och måtta alltså, och respektera dina medmänniskor i bloggosfären!

Written by admin

June 19th, 2011 at 12:39 pm

Posted in

Leave a Reply