Bloggsurfa-Allt om Bloggande

Lär dig allt om Framgångsrikt bloggande!

Så enkelt får du annonsörer till din blogg

leave a comment

Så du har en egen blogg, kanske till och med en blogg på en egen domän, som har börjat få ganska gott om läsare som återkommer dagligen för att läsa om dina senaste upplevelser och tankar. Och kanske har en gnista hopp väckts till liv inom dig, som säger att det faktiskt kanske är möjligt att göra något mer av din blogg än att bara underhålla dina besökare.

Du vill tjäna pengar på bloggen, men har ingen aning om hur du ska få annonsörer – vad gör du?

Det lättaste sättet att få annonsörer på sin blogg är att ansluta den till de stora affiliatenätverken i Sverige. Hit hör bland andra AdTraction, Double och Tradedoubler, men listan kan också göras längre än så.

Ett lite svårare, men definitivt mer lukrativt, sätt är att kontakta företagen direkt. Förklara att du har en välbesökt blogg (med exempel på statistik) som riktar sig mot läsare i deras målgrupp. Fråga vad de kan vara beredda att ge för en annons på din blogg under en månad eller ett halvår, och be om annonsmaterial om de nappar. Svårare än så är det inte!

Written by admin

August 14th, 2011 at 11:12 am

Posted in Uncategorized

Leave a Reply