Bloggsurfa-Allt om Bloggande

Lär dig allt om Framgångsrikt bloggande!

Vanlig blogg, videoblogg eller podcast?

leave a comment

Den tekniska utvecklingen på Internet innebär att vi hela tiden får nya möjligheter att uttrycka oss. Eftersom lagring knappt kostar någonting längre, och de flesta har tillräckligt med bandbredd för att kunna streama både ljud och bild, har även bloggande utvecklats i nya riktningar.

För bara ett par år sedan var det en självklarhet att man bloggade genom att skriva. Skriftliga inlägg var helt enkelt synonyma med begreppet ”blogg”. Sedan YouTube seglade upp i popularitet, och podcasten blivit alltmer accepterad som kommunikationsform, har en ny typ av bloggande tagit form.

Att videoblogga eller podcasta är fortfarande inte särskilt stort i Sverige, speciellt inte om man jämför med exempelvis USA. Vi ser dock tydliga tecken på att detta är på god väg att förändras, till förmån för alla de som hellre uttrycker sig verbalt och visuellt än genom text. Videbloggen är helt enkelt det perfekta mediet för dyslektiker och andra som ogillar att skriva! Vi rekommenderar dock alla att prova på de olika former av bloggande som finns, och helt enkelt välja den som ger bäst möjligheter att uttrycka sig och kommunicera med sina besökare.

Written by admin

July 31st, 2011 at 3:11 pm

Posted in Uncategorized

Leave a Reply