Bloggsurfa-Allt om Bloggande

Lär dig allt om Framgångsrikt bloggande!

Bör man ha bilder i sin blogg?

leave a comment

För oss är det nästan självklart att ha bilder i en blogg, men för många har också ett överdrivet användande av bilder börjat förknippas med brist på vettiga saker att skriva. Vi medger att frågan faktiskt kan vara knepigare än den verkar från början: för hur intressant kan en blogg egentligen bli om den bara består av bilder på olika maträtter (dagens lunch) eller klänningar (dagens outfit)? Visst går det att göra ett statement med hjälp av dagens outfit, men frågan är hur många som egentligen får ut något av att se hur många räkor du åt till lunch i torsdags.

Samtidigt är bilder viktiga för en blogg, eftersom de gör innehållet ”luftigare” och kan illustrera saker och händelser som annars hade behövt flera hundra ord för att förklaras. Vårt råd är att använda bilder och foton med måtta i en blogg. Använd dem ibland för att förstärka eller förtydliga ett budskap, men gödsla inte med dem alltför mycket då man snabbt kan tröttna på bristen av bra text.

Written by admin

July 10th, 2011 at 1:10 pm

Posted in Uncategorized

Leave a Reply