Bloggsurfa-Allt om Bloggande

Lär dig allt om Framgångsrikt bloggande!

Så skapar du en nischblogg

leave a comment

Att få många besökare är förmodligen de flesta bloggares dröm, men hur ska man egentligen stå ut bland tiotusentals andra bloggar? För många har svaret blivit att nischa sig. Visst – Blondinbella och Kissie driver ganska allmänna bloggar, och de har blivit mycket stora, men faktum är att de flesta bloggar på topp20 faktiskt handlar om ett visst specifikt ämne.

Om du har ett nördintresse av något slag, eller om du helt enkelt inte kan få nog av Star Wars – varför inte skapa en blogg där du kan dela med dig av dina specialkunskaper till andra? Att skapa en nischblogg är ett enkelt sätt att snabbt dominera en nisch (förutsatt att du är kunnig och engagerad förstås), och bra mycket enklare än att få tusentals människor intresserade av ens vardagliga liv.

Skälet till att detta fungerar är att vi människor hela tiden söker den bästa kunskapen på nätet. Vi har sedan länge insett att den sällan kommer från företagen själva, eller ens media, utan många gånger snarare kommer från riktigt kunniga människor som engagerar sig obetalt – bara för att det är kul. Med en nischblogg kan du snabbt bli en auktoritet på ditt område, något som kommer att ge din blogg många besökare.

Written by admin

July 3rd, 2011 at 7:49 pm

Posted in Uncategorized

Leave a Reply